Whisky i verdensklasse
Tilbage i 2005 besluttede ni gode venner sig for, som de første i Danmark, at finde ud af, hvordan man laver den ultimative whisky i et gammelt slagteri. Uden viden og erfaring med whiskyfremstilling – men med en fælles passion og lyst til at eksperimentere og skabe. Visionen var at fremstille en 100 % dansk terroir-whisky, som kunne måle sig med de fineste i verden.
I 2011 blev den første officielle tapning sendt på markedet. 10 år senere har Stauning Whisky tidoblet produktionskapaciteten fra 60.000 til 600-700.000 liter, og destilleriet er blevet et ikon for regionens succes.
Stauning Whisky laver whisky på deres egen måde. Lokalt dyrket rug og byg, gulvmaltning og små, flammeopvarmede pot stills er hemmeligheden bag deres terroir-whisky med den særegne karakter. De mener, at det er sådan, de bedst får udtrykt landskabet, naturen og mentaliteten ved Vesterhavet i deres whisky. Man skal kunne smage vinden, kornet, jorden, lyngen og heden.
Stauning Whisky har vundet mange internationale priser for den vestjyske whisky.
Dansk Fødevare Forum uddeler hvert år Den dybe Tallerken, som er en kvalitets- og innovationspris. I 2021 gik prisen til Stauning Whisky, som i den grad har hævet overlæggeren for, hvad man kan drive idé og passion til
Book en rundvisning og se åbningstider i destilleributikken her.