Linsedej
- 400 g hvedemel (gerne kagemel)
- 150 g stuetempereret smør
- 100 g flormelis
- 1 æg str. L
Ælt alle ingredienserne ultrakort sammen til en ensartet dej og stil den koldt i 1/2 time.
Rul dejen ned på ca. 3 mm og løft den hen over tærtebunden, og tryk den op ad kanterne.
Rester af mørdejen kan fryses til næste gang, eller lav flere tærter ad gangen.
Mazarinmasse
- 250 g sukker
- 250 g marcipan
- 250 g smør
- 250 g æg
- 75 g mandelmel
- 75 g hvedemel
Sukker og marcipan køres klumpfrit på maskinen. Det bløde smør tilsættes lidt efter lidt. Når massen er klumpfri tilsættes æggene, massen må ikke piskes.
Til sidst tilsættes mel og mandelmel, og mazarinmassen er nu færdig. Den hældes over i tærteformen, så der er mazarinmasse næsten op til kanten. Overfyld ikke tærten.
Den bages på 180 grader i 15-20 min. Mærk på tærten, og er den fast i midten, er den færdig.
Kransekagemasse
- 250 g kransekagemasse
- 125 g sukker
- Æggehvider
Kransekagemassen og sukker køres klumpfri, der tilsættes æggehvider, til den har ønsket konsistens til at sprøjte ud.
Der lavet små dutter rundt i kanten på den færdigbagte tærte. Tærten sættes i ovnen igen, og bages i 6-8 min. på 220 grader.
Når tærten kommer ud af ovnen, kommer du nogle chokoladeknapper på bunden, og det smøres ud når det smelter på tærtebunden.
Bunden kan nu fryses, og tages op når du har lyst, eller man kan lave en god flødecreme.
Vaniljecreme
- 1/2 vaniljestang
- 50 g sukker
- 20 g majsstivelse
20 g hvedemel - 5 dl sødmælk
- 50 g æggeblommer (ca. 2 stk.)
Pisk æggeblommer, sukker, og det skrabede vanilje til det er hvidt og stift. Tilsæt derefter mel, majsstivelse, og pisk det mere stift.
Kog de 5 dl mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang. Når mælken koger, tilsættes majsblandingen. Pisk godt i nogle sekunder til cremen tykner.
Fjern vaniljestangen og kom straks den færdigkogte creme i en kold beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, så der ikke dannes kondens. Afkøl hurtigt cremen helt i køleskabet.
Cremen skal anvendes samme eller næste dag.
Flødecreme
- Kogt creme
- 250 g piskefløde
Flødes piskes op, og vendes i den kogte creme. Der kan tilsættes mere vanilje hvis man ønsker det.
Cremen sprøjtes på tærtebunden, og den kan nu pyntes med lækre danske jordbær, eller anden frugt.