Pandekager med havtorn

Havtornebusken er lidt ligesom vestjyden. Den elsker sol og vind, og så er den lidt syrlig, uden at være besk. Om efteråret bærer havtorn flotte frugter i gule og orange nuancer, som kan bruges i madlavningen - særligt i den søde afdeling. Herunder finder du en lækker opskrift på Pandekager med Havtorn-karamel, flamberet i whisky. Uhm!

Pandekager

4 dl mælk
2 æg
2 dl hvedemel
½ tsk salt
Smør til stegning

Kom mælk, æg, hvedemel og salt i en stor skål og pisk det sammen. Steg pandekagerne gyldne i lidt smør på en varm pande. Placer pandekagerne på en tallerken.

Havtorn-karamel

3 spsk smør
3 spsk sukker
1 dl havtorn
1 vanillestang
3 spsk whisky
Vanilleis

Smelt smør og sukker i en varm pande. Tilsæt havtorn og vanille. Fold pandekagerne til kvart størrelse og læg 3-4 ad gangen i havtorn-karamellen på panden. Tilsæt whisky og sæt ild til. Når flammerne er døet ud, er du klar til at servere med en stor skefuld vanilleis.

Pandekager med havtorn skal serveres straks efter flamberingen for den bedst tænkelige smagsoplevelse.

Se også opskriften på Ringkøbing-Pandekagen her.

Pandekager med havtorn