Ringkøbing pandekagen

Ringkøbing-Pandekagen er en lækker, frisk pandekage, der smager dejligt af lokale æbler fra gartneren i No. Herunder kan du læse opskriften på æblepandekager som indeholder æblegranulat med naturlig sødme og smag af Vestjylland.

Pandekage med æbler - Ringkøbing pandekagen

Den lokale pandekage med æbler

Hemmeligheden bag "Ringkøbing-pandekagen", som gartnerparret i No kalder deres selvopfundne æbleepandekage, er nemlig æble. Dog ikke friske æbler, men koncentrerede æbler i form af granulat. Den granulat, som Laubjergs Planteskole er begyndt at fremstille af "affaldet" fra produktionen af Vesterhavsmost.

- Granulatet kan bruges til meget, ikke mindst til bagning, fortæller Martha Laubjerg.

Hun har eksempelvis eksperimenteret med både boller, brød og supersunde energibarer. Og nu har hun så også fundet frem til en "Ringkøbing-pandekage", der smager lækkert af lokal frugt fra Vestjylland.

Ingredienser

1 kop mel
4 spsk. æblegranulat
2 kopper mælk
3 æg
½ tsk. salt

 

Sådan gør du

Piskes sammen med piskeris eller i blender.
Der tilsættes 3-4 spsk. smeltet smør.
Dejen skal helst stå og trække 10 min. inden den bages.
Bages som små pandekager på blinispanden.
Det er ikke nødvendigt at blande sukker i dejen, da æblegranulat indeholder naturligt sukker.

Vælg selv om du vil spise pandekagerne med laks, stenbiderrogn, rå løg og Crème Fraiche - eller med syltetøj.