Honningbrød

Krydret honningbrød med appelsin - en mellemting mellem kage og brød kendetegnet ved en vidunderlig sejhed

Krydret honningbrød med appelsin v/Bigaarden mellem Hav & Hede

Honningbrød har været bagt i Skandinavien i mange generationer. Brødet er en mellemting mellem kage og brød, og kendetegnes ved en vidunderlig sejhed.

Traditionelt spiser man det smurt med smør. Honningbrød har virkelig lang holdbarhed - det har det dog alligevel med at forsvinde hurtigt.

Opskrifter der er givet videre gennem generationer, viser sig i utallige versioner. Versionen fra Bigaarden mellem Hav & Hede holder sig til traditionelle, med meget enkle ingredienser. Der er dog tilføjet appelsin, der komplimenterer honningen på det skønneste.

 

Ingredienser

  • 3 økologiske appelsiner
  • Revet appelsinskal fra 2 af appelsiner
  • 1.5 dl. friskpresset appelsinsaft
  • 250 g. honning
  • 250 g. rørsukker
  • 4 æg
  • 500 g. mel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron

 

Fremgangsmåde

  • Riv skallen fra 2 appelsiner og pres saften fra alle 3
  • I en lille gryde varmes honning, sukker, appelsinsaft og skal op, så sukkeret er helt opløst. Hæld det i en stor skål til afkøling.
  • Bland krydderier og natron i melet
  • I skålen med honningmassen røres æggene i, et efter et.
  • Sigt mel blandingen i og vend dejen godt.
  • Hæld dejen i den smurte form
  • Bag honningbrødet i 1 time og ca. 30 min v. 150 grader.

 

Tip

  • Honningbrødet er færdigt, når du kan stikke en kniv i brødet, og der ikke hænger dej ved.
  • Spis brødet afkølet smurt med rigtigt smør.

 

Honning