Krydret honningbrød med appelsin v/Bigaarden mellem Hav & Hede
Honningbrød har været bagt i Skandinavien i mange generationer. Brødet er en mellemting mellem kage og brød, og kendetegnes ved en vidunderlig sejhed.
Traditionelt spiser man det smurt med smør. Honningbrød har virkelig lang holdbarhed - det har det dog alligevel med at forsvinde hurtigt.
Opskrifter der er givet videre gennem generationer, viser sig i utallige versioner. Versionen fra Bigaarden mellem Hav & Hede holder sig til traditionelle, med meget enkle ingredienser. Der er dog tilføjet appelsin, der komplimenterer honningen på det skønneste.
Ingredienser
- 3 økologiske appelsiner
- Revet appelsinskal fra 2 af appelsiner
- 1.5 dl. friskpresset appelsinsaft
- 250 g. honning
- 250 g. rørsukker
- 4 æg
- 500 g. mel
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. natron
Fremgangsmåde
- Riv skallen fra 2 appelsiner og pres saften fra alle 3
- I en lille gryde varmes honning, sukker, appelsinsaft og skal op, så sukkeret er helt opløst. Hæld det i en stor skål til afkøling.
- Bland krydderier og natron i melet
- I skålen med honningmassen røres æggene i, et efter et.
- Sigt mel blandingen i og vend dejen godt.
- Hæld dejen i den smurte form
- Bag honningbrødet i 1 time og ca. 30 min v. 150 grader.
Tip
- Honningbrødet er færdigt, når du kan stikke en kniv i brødet, og der ikke hænger dej ved.
- Spis brødet afkølet smurt med rigtigt smør.
Honning
- Køb din honning hos en lokal producent fx Bigaarden mellem Hav & Hede.