Havtaskegryde

Verner Møller fra Hvide Sande er skipper - og samtidig er han berømt for at lave en fantastisk lækker havtaskegryde

Ingredienser 

  • 500-600 gram havtaskefilet
  • 1 stort løg
  • 2-4 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 dl fløde (efter smag og behag)
  • 1 dåse hakkede tomater med oregano og basilikum
  • 1 lille tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 100 gram smør
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. karry
  • 1/2 tsk. peber
  • 1 tsk. oregano 
  • 1 fed hvidløg
  • evt. lidt chili

 

Tilberedning

  1. Snit grøntsagerne i passende størrelser
  2. Smelt smørret i en gryde
  3. Svits krydderierne, kom derefter løg og hvidløg i
  4. Når det har fået lidt farve, kommer du resten af grøntsagerne i
  5. Lad også grøntsagerne få lidt farve, inden du tilsætter hakket tomat, tomatpuré og grøntsagsbouillonen.
  6. Kog det op, lad det simre i 10 min.
  7. Det er en god idé, at lave det dagen før, så det kan stå trække.

Inden servering

  1. Fisken skæres i små tern.
  2. Kog havtaskegryden op inden servering, tilsæt fløden og til sidst tilsættes fisken.
  3. Lad det koge op og simre  i ca. 5-10 min.
  4. Smag til med salt

 

Verner Møller anbefaler, at havtaskegryden serveres med kartofler, ris eller lækkert brød.