Ingredienser
- 500-600 gram havtaskefilet
- 1 stort løg
- 2-4 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 squash
- 1 dl fløde (efter smag og behag)
- 1 dåse hakkede tomater med oregano og basilikum
- 1 lille tomatpuré
- 1 dl vand
- 100 gram smør
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1/2 tsk. paprika
- 1/2 tsk. karry
- 1/2 tsk. peber
- 1 tsk. oregano
- 1 fed hvidløg
- evt. lidt chili
Tilberedning
- Snit grøntsagerne i passende størrelser
- Smelt smørret i en gryde
- Svits krydderierne, kom derefter løg og hvidløg i
- Når det har fået lidt farve, kommer du resten af grøntsagerne i
- Lad også grøntsagerne få lidt farve, inden du tilsætter hakket tomat, tomatpuré og grøntsagsbouillonen.
- Kog det op, lad det simre i 10 min.
- Det er en god idé, at lave det dagen før, så det kan stå trække.
Inden servering
- Fisken skæres i små tern.
- Kog havtaskegryden op inden servering, tilsæt fløden og til sidst tilsættes fisken.
- Lad det koge op og simre i ca. 5-10 min.
- Smag til med salt
Verner Møller anbefaler, at havtaskegryden serveres med kartofler, ris eller lækkert brød.