Fiske-frikasse med slethvar

Rasmus Fisker - vinder af MasterChef 2021 - har passion for fisk. Her kan du få opskriften på Rasmus' fiske-frikassé med slethvar

Hovedret til 2 personer

Ingredienser 

  • 300 g slethvarfilet
  • Salt/peber
  • 500 g god fiskefond
  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • 300 g små kartofler
  • 2 asparges
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt dild

 

Fremgangsmåde

  1. Klargør din slethvarfilet ved at salte den godt på begge sider og lad den stå i 30 min
  2. Smelt i mellemtiden 20 g smør i en gryde. Når smørret bruser op, tilsættes mel. Melblandingen røres godt i 5-7 minutter.
  3. Tilføj fiskefond og fløde under omrøring og lad saucen simre i 5 min
  4. Vask og snit kartofler, asparges og gulerødder i mundrette bidder og tilføj til den varme sauce, hvor de skal tilberede i ca. 20 min.
  5. Tilføj snittet dild og smag nu saucen til med salt og peber.
  6. Når grøntsagerne er tæt på at være møre, tilføjes slethvaren, som skal tilberede færdig i saucen
  7. Anret hele herligheden i en halvdyb tallerken og top med lidt ekstra frisk snittet dild og sort peber.