Hovedret til 2 personer
Ingredienser
- 300 g slethvarfilet
- Salt/peber
- 500 g god fiskefond
- 20 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl piskefløde
- 300 g små kartofler
- 2 asparges
- 2 gulerødder
- 1 bundt dild
Fremgangsmåde
- Klargør din slethvarfilet ved at salte den godt på begge sider og lad den stå i 30 min
- Smelt i mellemtiden 20 g smør i en gryde. Når smørret bruser op, tilsættes mel. Melblandingen røres godt i 5-7 minutter.
- Tilføj fiskefond og fløde under omrøring og lad saucen simre i 5 min
- Vask og snit kartofler, asparges og gulerødder i mundrette bidder og tilføj til den varme sauce, hvor de skal tilberede i ca. 20 min.
- Tilføj snittet dild og smag nu saucen til med salt og peber.
- Når grøntsagerne er tæt på at være møre, tilføjes slethvaren, som skal tilberede færdig i saucen
- Anret hele herligheden i en halvdyb tallerken og top med lidt ekstra frisk snittet dild og sort peber.