Dej:
1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
50 g Melorme eller Buffalo larve mel
250 g hvedemel
Creme:
1 æg (ca. ½ dl)
2 spsk sukker
2 dl mælk
1 1/2 spsk hvedemel
1/2 vaniljestang - kornene herfra
Fyld:
Chokolade overtrukne melorme
Dej
Lun mælken i en gryde. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt igen med melet kom det i af flere omgange). Rør dejen godt sammen. Dæk dejen til under hævning i ca. 1 time.
Creme
Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade.
Skær dejpladen igennem på hver led, så der bliver en række firkanter på ca. 10 x 10 cm. Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Derefter læg chokolade-overtrukne melorme på.
Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem siderne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammlingen nedad på pladen med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. og bag så fastelavnsbollerne midt i ovnen i 10 min. ved 225 grader - og lad dem køle af på en rist bagefter.
Tips
Kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne med melorme tø op ca. 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles ca. 1 time ved stuetemperatur. Bag derefter fastelavnsbollerne i 10 minutter ved 225 grader.