Nørgaards Gedemejeri

Familielandbrug og gedemejeri

Anne Marie og Tobias Christensen driver Nørgaards Geder i Videbæk bestående af to økologiske virksomheder: Nørgaards Gedemejeri og Nørgaards Familielandbrug.

Tobias mener, at gedekød på sundheden kan konkurrere med kyllingekød, da kødet indeholder mere protein, mindre fedt og mere jern. Samtidig er proteinerne i gedemælk lidt anderledes end i komælk, så mange med laktoseintolerance tåler gedemælk uden problemer.

I 2023 slog Nørgaards Geder alle rekorder, og samlede mere end 500.000 kr. ind i crowdfunding til etablering af gedemejeriet. Nu er der godt gang i produktionen af gedegoudas med forskellige smage, gedeoste i saltlage, friskoste, yoghurt og pasteuriseret gedemælk.

I 2024 røg Nørgaards Gedemejeri til tops på sejrsskamlen, da årets Gourmetpriser i mejeriprodukter blev uddelt. Nørgaards Gedemejeri var i kategorien 'fast ost' i konkurrence med andre top-oste, og det var deres gedegouda, som løb med den fine pris. Dommerne kaldte osten for "et stjerneskud fra det dugfriske gedemejeri i Vestjylland".

Tobias Christensen og hans familie er ildsjæle i højeste potens, og et flot eksempel på, hvad man kan drive passion til.

Nørgaards Geder tager gerne imod gæster, så hold øje med deres Facebook-side, og kig forbi, næste gang der bliver inviteret til ”Åben stald”. Læs mere her.