Madkurser med lokale råvarer smagte af succes
Med afsæt i at synliggøre og skabe interesse for områdets fødevarer gennemførtes tre borgerrettede madkurser i Fødevarepark Skjern Enge den 12.-14. marts 2024. Her lærte dygtige lokale kokke fra sig, og gav inspiration og grundteknikker til lækre retter.
Deltagerne skulle selv deltage aktivt i madtilberedningen, og hver aften sluttede i bedste social dining stil.
Der blev arbejdet med lokale råvarer og der var et særligt tema til hvert madkursus:
- Fisk og skaldyr / underviser Frederik E. Havn, køkkenchef hos Restaurant NORDIC
- Simremad og supper / underviser Ole Ib Hansen, køkkenchef hos Hotel Skjern/Restaurant stuen th.
- Lav mad med rester / underviser Tanja Nicolaisen, køkkenchef hos Laugesens Have
Fødevareparken summede af madglæde alle tre aftener - og stemningen ved arbejdsbordene og de anerkendende nik ved spisebordet vidnede om gode oplevelser for deltagerne.
Flere lokale producenter var en del af madkurserne:
- Lille Holmgård Håndbryg serverede lokalbrygget øl, der matchede menuen
- Vesterhavsmost sørgede for flere varianter af æblemost
- Gaardbageren havde bagt lækkert surdejsbrød til maden og småkager til kaffen
- Kaffen var brygget på fristristede bønner fra Fjord Risteriet
- Økogårdene Skjern Enge havde leveret lækkert kød til nogle af retterne.
1000 tak til lokale madaktører og til engagerede deltagere til madkurserne.