Forfølger den amerikanske drøm
Stauning Whisky er netop rykket ind på en kontorplads i New York.
»Vi er selvfølgelig enormt interesserede i at tage en bid af den kage, der ligger i USA. Vi producerer efterhånden en del whisky. Jeg tror faktisk, at vi er blevet Danmarks største destilleri efterhånden. Det kræver jo også, at man skal have nogle markeder og afsætning,« fortæller Alex Højrup, som er en af de ni oprindelige medstiftere af Stauning Whisky og er marketing- og salgsansvarlig.
Stauning Whisky findes nu i otte stater. Dansk kvalitet og design bruges som løftestang i markedsføringen med fokus på historiefortællingen om håndværk fra bunden med lokalt korn.
Stauning-whiskyen er desuden mildere i smagen end den klassiske amerikanske rye og kan derfor appellere til flere ganer, mener Alex Højrup.
Rugwhisky, som Stauning Whisky har specialiseret sig i, har allerede en historisk tilknytning til USA. Selveste George Washington, producerede rye på sit eget destilleri, forklarer Alex Højrup Munch. Det er noget, som også de amerikanske bourbon-aficionadoer må kunne forholde sig til.